Krajem ljeta Instagram je bombardirao proizvod koji je zaplijenio moju pažnju. Desea špatulica za čišćenje lica je novitet na našem tržištu i odlučila sam ga testirati da vidim da li je hype zaista obrazložen.

ŠTO KAŽE DESEA BRAND

Desea špatulica za čišćenje lica je ultrazvučna špatulica koja je prilagođena za jednostavnu kućnu upotrebu koja daje identičan efekt onom u kozmetičkom salonu. Špatulica omogućuje najbezbolniji, najbrži, siguran, ugodan i učinkovit tretman dubinskog čišćenja lica. Skida sloj mrtvih stanica, uklanja višak masnoće, čisti pore i mitesere, zatvara pore, zateže i zaglađuje lice, poboljšava mikrocirkulaciju i oksigenizaciju kože. 

Špatulica je namijenjena ženama i muškarcima koji žele imati čistu, svježu, glatku i zdravu kožu kao i lijepo lice.  Cijeli tretman je apsolutno neagresivan, potpuno bezbolan i ugodan. Upravo iz tog razloga, ovaj tretman prikladan je i za osobe s osjetljivom kožom.

Preporučuje se osobama koje se izlažu UV zrakama jer ozon koji se stvara tijekom tretmana eliminira slobodne radikale koji se pod utjecanjem UV zraka oslobađaju u koži i vežu te tako sprječava fotostarenje.

KAKO FUNKCIONIRA?

desea špatulica za čišćenje lica
Ovako izgleda špatulica

Radi na principu vibracija visoke frekvencije u ultrazvučnom spektru od oko 25 tisuća oscilacija u sekundi s optimalnom amplitudom osciliranja za tretman lica, koje uzrokuju kavitacijske mjehuriće u vodi te stvaraju velike sile na nečistoću čime je raspršuju u vodi.

Jedan tretman može trajati između 5 i 60 minuta. Preporučljivo je koristiti 3 do 5 puta tjedno za brze i zadivljujuće rezultate. (max 2 sata tjedno – 15ak minuta dnevno ili 60 minuta dvaput tjedno).

MOJE ISKUSTVO

Desea špatulica
Špatulica sadrži USB priključak za punjenje

Desea špatulica je nešto što do sada nisam imala prilike isprobati. Osoba sam koja nema veliki problem s proširenim porama, no imam sitne mitesere po nosu i bradi.

Špatulica je blago zaobljena prema unutra što bi trebalo olakšati korištenje. Potrebno je da koža bude navlažena i to moram naglasiti. Proizvod će puno bolje funkcionirati u tom slučaju s obzirom na to da radi na principu da vlaga ”tjera” van nečistoće iz pora kada se prelazi špatulicom po licu. Potreban je pritisak isto kada istiskujete manualno mitesere na koži. Sve je okej do neke granice boli, no nemojte pretjerivati.

E sad – koliko mi je djelovao proizvod? Dosta dobro. Jako lijepo očisti nečistoće s lica i koža je zaglađena nakon korištenja. Ne bi se složila da sužava pore, očisti neke od njih (one do kojih se može dosegnuti) no pore se tehnički ne sužavaju tako da se ne slažem s tvrdnjom koju su naveli u opisu proizvoda. Najteže mi je bilo očistiti mitesere na području nosa jer su nezgodno pozicionirani, dok na bradi je bilo najlakše i najpraktičnije. Miteseri su mi i dalje vidljivi, no lice mi je zaglađenije i čišće.

Na špatulici se može vidjeti ostatak nečistoća nakon čišćenja. Špatulica se lako čisti i ima silikonski poklopac. Proizvod se puni putem USB kabla tako da nema potrebe za baterijama. Obavezno radite tretman navečer jer nakon korištenja na koži se može pojaviti blago crvenilo koje se povuče.

Desea špatulica za čišćenje lica se može naručiti na Desea.hr stranici po cijeni od 500 kn.