Jesen se svojim kišnim danima polako šulja oko nas i zavlači u naše domove. Sve kraći i hladniji dani nas navode da budemo ušuškani u svoje dekice kod kuće, pa zašto ne iskoristiti to vrijeme za dobre klasike. Predstavljam Vam najbolje jesenske serije koje će vas animirati u ove kišne dane.

GILMORICE

Najbolje jesenske serije
Gilmorice

Bez pogovora, ovo je jedna od mojih omiljenih serija svih vremena. Od samog seta koji su napravili kao predivan slatki gradić do živopisnih likova koji osvajaju vaša srca, ovo je savršena jesenska serija.

Radnja kreće novom školskom godinom početkom jeseni. Vrckava i samostalna Lorelai živi sa svojom šesnaestogodišnjom uzornom kćerkom Rory koju je rodila u svojim teen godinama. Njezina nategnuta veza s bogatim roditeljima i znatiželjni gradić u kojem žive su savršeni dodatak za ovu ”good feel” seriju. Ako niste pogledali do sada ovu seriju, što čekate?

Serija je dostupna na Netflix stranici.

TWIN PEAKS

najbolje jesenske serije
FBI agent Dale Cooper i Audrey Horne

Twin Peaks je zaista jedna od kultnih serija iz 90-ih koja je obavezna na listi gledanja svakog ljubitelja kinematografije. Krimi drama koja je pomiješana s nadnaravnim i suludim elementima gdje ćete se pitati koliko daleko serija može ići.

FBI agent Dale Cooper dolazi u mali gradić Twin Peaks riješiti ubojstvo tinejdžerke Laure Palmer. Ništa nije kako se čini, a likovi su iznimno šaroliki i zanimljivi. Ima mistični i jesenski ugođaj u sebi tako da je idealna serija za ovo doba. Ako volite malo uvrnute serije s daškom horora u sebi, onda obavezno pogledajte.

STRANGER THINGS

Stranger things
Mike, Eleven, Dustin i Lucas

Pretpostavljam da ste čuli za Stranger things seriju s obzirom na to da je pred nekoliko godina doslovno eksplodirala u filmskom svijetu. Za razliku od prethodne dvije navedene, ST je nova serija snimljena 2016. godine, no radnja se odvija u 80-ima.

Serija kreće s misterioznim nestankom dvanaestogodišnjeg Willa koji pokreće lokalne vlasti u potragu za njim. U isto vrijeme pojavljuje se neobična djevojčica koja je u očiglednom bijegu od nekoga. Priča isprepliće klince kao glavne likove, njihovu braću i sestre te obitelj. Radnja se također odvija u srcu jeseni, a ugođaj u seriji je fenomenalan. Ako volite elemente horora i misterije, a veliki ste fan razdoblja 80-ih serija je onda dobitna kombinacija. Dodatni plus je ako ste fan dobre glazbe jer je soundtrack odličan.

Serija je dostupna na Netflix stranici.

WHAT WE DO IN THE SHADOWS

What we do in the shadows
Nadja i Laszlo

I za kraj jedna humoristična serija s vampirima. Glavni likovi su tri stara vampira Nadja, Laszlo i Nandor, jedan energetski vampir Collin te njihov podanik Guillermo. Radnja se odvija u današnje vrijeme i prikazuje njihovu borbu s prilagodbom modernom dobu.

Serija je adaptacija filma iz 2014., tako da vas ne zbuni ako se bacite u potražnju. Serija je dostupna na Prime video stranici.

Ovo su po meni najbolje jesenske serije u kojima se nadam da ćete uživati.