Ljeto je idealno doba za lagane i prozračne mirise. Isprobala sam podosta parfema i imam nekoliko favorita za ljeto i smatram da su najbolji ljetni parfemi. Većina se nalazi u mojoj kolekciji i uvijek ih preporučim svima. Pa ajmo krenuti!

DOLCE & GABBANA LIGHT BLUE

Dolce Gabbana Light blue - najbolji ljetni parfem
Dolce & Gabbana Light blue

Vjerujem da je ovo miris s kojim je većina ljudi upoznata. Na tržištu je oko dva desetljeća, a i dalje je jedan od najprodavanijih parfema i to s razlogom.

Glavne note Dolce & Gabbana Light Blue su sicilijanski limuni , jabuka Granny Smith , zvončice , jasmin , bambus i bijela ruža . Light blue je svježi miris u kojem se najviše osjete citrusni plodovi i jabuke. Za mene je definitivno najbolji, najdraži ljetni parfem i uvijek je među prvima za kojima posežem u svojoj kolekciji.

Cijena Dolce & Gabbana Light Blue se kreće oko 400 kn za 100 ml (ovisno gdje kupujete), a najpovoljnije ga možete kupiti na Lijepa.hr stranici.

ELIZABETH ARDEN GREEN TEA

Elizabeth Arden Green Tea
Elizabeth Arden Green Tea

Još jedan klasik na našem tržištu koji je cjenovno vrlo pristupačan. Pisala sam malo detaljnije o cijeloj Green Tea liniji proizvoda ovdje.

Elizabeth Arden Green Tea je miris koji je obilježen notama zelenog čaja, mente, bergamota, limuna i naranče. Jedan je od mojih omiljenih mirisa, no koliko sam primijetila ne zadržava se predugo na koži. No, bez obzira na to volim ga ljeti koristiti jer je vrlo lagani i nenapadni miris.

Cijena Elizabeth Arden Green Tea se kreće oko 100 kn za 100 ml i možete ga naručiti na Lijepa.hr stranici ili fizički kupiti u Muller parfumeriji.

GIORGIO ARMANI ACQUA DI GIOIA

Giorgio Armani Aqua di Gioia
Giorgio Armani Aqua di Gioia

Armani Acqua di Gioia je jedan od najboljih ljetnih parfema. Njegov miris me asocira na mojito i odmah mi se stvori slika u glavi dok ga ispijam u hladu na ležaljci usred plaže.

Mirisne note poput limuna iz Amalfija, mente, jasmina i božura će vas automatski transportirati u vruće ljetne dane dok šećete rivom uz predivan zalazak sunca. Miris je iznimno osvježavajući i specifičan.

Cijena Armani Acqua di Gioia se kreće oko 400 kn za 50 ml u parfumerijama, dok na Notino.hr stranici je dostupan za 360 kn.

MARC JACOBS DAISY DREAM

Marc Jacobs Daisy Dream
Marc Jacobs Daisy Dream

Kao najbolji ljetni parfem na listi bi se mogao pronaći i Marc Jacobs Daisy dream.

Nisam ga niti razmatrala kao jedan od mirisa za svoju kolekciju, sve dok ga nisam dobila na poklon i isprobala. Mirisne note poput kupine, glicinije, kruške, grejpa i kokosa su napravile dobitnu kombinaciju. Ako više preferirate malo slađe mirise, ovaj parfem bi vam se zaista mogao svidjeti.

Marc Jacobs Daisy dream možete pronaći na Lijepa.hr stranici po cijeni od 370 kn od 100 ml.

GUERLAIN AQUA ALLEGORIA PASSIFLORA

Guerlain Aqua Allegoria Passiflora
Guerlain Aqua Allegoria Passiflora

Ako zaista i istinski volite citrusne mirise, Guerlain Aqua Allegoria Passiflora je kralj takvih parfema.

Vrlo intenzivan, a opet prozračni i reski miris koji se jako dugo zadržava na koži. Note poput grejpa, limuna, bergamota i mandarine daju savršenu kombinaciju i prava su bomba osvježenja.

Guerlain Aqua Allegoria Passiflora parfem možete pronaći na Douglas stranici po cijeni od 575 kn.