Smatram da je jedan od vječitih ženskih problema potraga za savršenim puderom. Naravno, svi imamo drugačiji tip kože i različite preferencije, ali dijelimo isti problem. Osobno volim pudere koji imaju prirodni finiš, a izbjegavam teške fasade. Stoga, kada mi se Essence Pretty natural puder za lice našao u rukama, malo je reći da me zaintrigirao sa svojim svojstvima. Pa krenimo.

ŠTO KAŽE ESSENCE O PUDERU?

Essence Pretty Natural puder za lice swatch
Essence Pretty Natural puder za lice swatch

Essence Pretty natural puder za lice dolazi u 36 različitih nijansi, od kojih bi desetak trebalo biti dostupno u drogerijama. Njegova srednja prekrivna moć uspješno pokriva crvenilo na licu. Stapa se s kožom i ujednačava ten.

Veganska formula sadrži hijaluronsku kiselinu i aloe veru koji omogućavaju visoku hidrataciju.

Puder na koži je lagan poput pera, dugotrajan je i ostavlja mat finiš.

AMBALAŽA ESSENCE PRETTY NATURAL PUDERA

Essence Pretty Natural puder za lice ambalaža
Essence Pretty Natural puder za lice ambalaža

Essence Pretty Natural puder dolazi u tubici od 30 ml. Puder pri kupovini dolazi s kutijom, što po meni osobno, daje na osjećaju da bi se moglo raditi o nešto skupljem proizvodu nego što on sam je. Pakiranje je djelomično presvučeno, a na samom dijelu kod čepa dio je proziran te se može vidjeti nijansa pudera. Vrlo je kompaktni i praktični proizvod koji stane u svaki neseser i torbicu.

MOJE ISKUSTVO

Essence Pretty Natural na mom licu
Essence Pretty Natural na mom licu

Za početak, ukratko da se osvrnem na svoju kožu. Moja koža je mješovita (masna T-zona s dehidriranim obrazima) i ponekad mi je jako teško pronaći odgovarajući proizvod. Pored toga, imam blago crvenilo na obrazima, a ostatak lica nema neke jače nepravilnosti.

Essence Pretty Natural puder za lice tvrdi da ima mat finiš, što mi je isprva bilo odbojno za moj dehidrirani dio kože, ali privukli su me sastojci kao hijaluronska kiselina i aloe vera.

Konzistencija mu je jako tekuća, ali iznimno kremasta. Prekrivanje je slabo do srednje, no uspije prekriti moje blago crvenilo na obrazima. Super se nanosi s četkicom, iako je potrebno više puta prijeći da se ne vide crte jer, kao što sam napomenula, proizvod je jako tekući i teže je raditi s takvom teksturom kada koristite četkicu. Spužvica je super, ali popije proizvod.

E sad, kako se ponaša na mojoj koži? Izgleda nevjerojatno prirodno, predivno se stapa s kožom i da mu ne odstupa malo nijansa od moje prirodne, ne bi mogla ni vidjeti da imam puder na licu. Finiš je zaista matirajući, ali ako nanesete ispod neki iluminirajući primer (kao što ja radim), taj sjaj će prodirati kroz njega.

Jedini problem koji imam s njim je taj da ponekad osjetim blago zatezanje na obrazima, gdje mi je koža najviše dehidrirana. Dehidracija je moj klasični zimski problem i trebalo bi testirati puder kada dođu topliji dani da vidim hoće li problem ustrajati.

KUPITI ILI NE?

Essence Pretty Natural puder za lice je jedan od najpovoljnijih pudera za lice dostupnih u drogerijama. Essence je općenito zadnjih godina zaista dignuo ljestvicu po pitanju omjera kvalitete i cijena. Ako ste u potrazi za povoljnim i laganim puderom za lice koji podsjeća na BB kremu, a koža vam je masna ili mješovita, nemate što previše razmišljati.

Essence Pretty Natural možete kupiti po okvirnoj cijeni od cca 40 kn u svim bolje opremljenim drogerijama ili na Pink panda stranici.

Ako tražite laganije BB kreme, bacite pogled na moju Klairs recenziju.

*PR uzorak